Низькокалорійні (іншими словами, дієтичні) солодощі – ті, які можна вживати навіть на жорсткій дієті. Солодкі продукти, як відомо, сприяють виробленню «гормону щастя», а його відсутність може спричинити стресові ситуації.
Кілька простих порад
- Навіть низькокалорійні солодощі не можна вживати частіше декількох разів у тиждень.
- Є їх стоїть на сніданок, ніяк не пізніше. Таким чином, за день додаткові калорії встигнуть витратити, а виділена енергія допоможе швидше підбадьоритися.
- Штучних підсолоджувачів слід уникати. Вони лише сприяють збудженню апетиту.
- Чорний шоколад може притупити бажання з'їсти зайвого, він низькокалорійний і не принесе з собою зайвих кілограмів. Його складно з'їсти багато. Він здатний приносити не менше задоволення, ніж звичний багатьом - молочний.
- У домашній випічці пшеничне борошно замінюється лляний. Вона містить клітковину, яка притуплює відчуття голоду і не так калорійна.
- Солодке в раціоні не повинна перевищувати 10% від денної норми калорій.
Перелік продуктів
- Черный или горячий шоколад. Польза этих продуктов доказана (выработка эндорфинов), но черный шоколад стоит выбирать с не менее, нежели 78% какао-бобов в составе и обязательно низким содержанием сахара.
- Зефир или зефирный йогурт (домашнего приготовления). Белки, яйца, сахар и желатин – основные компоненты этого простого десерта, к ним можно также добавить ягоды. Зефирный йогурт может послужить полноценным завтраком.
- Мармелад. При выборе магазинного мармелада стоит воздержаться от того, что посыпан сахаром, он должен больше напоминать желе. Такой мармелад будет не слишком калорийным.
- Сухофрукти (інжир, курага, яблука, груші, чорнослив). Не тільки забезпечують організм вітамінами, але і добре перебивають почуттів голоду (їх можна вживати в якості перекусу). Вони містять вуглеводи, які досить швидко спалюються організмом.
- Морозиво. Без наповнювачів і з малим вмістом жирів, насичений кальцієм – саме в такому вигляді воно сприяє додатковому спалюванню жирів. Але зловживати не варто: не частіше 2 разів у тиждень.
- Вівсяне печиво. Насичене корисними елементами, воно цілком допустимо в раціоні.
- Пряники, печиво з непросіяного борошна і морквяні пироги (домашнього приготування).
- Йогурти. Без додавання фруктів, консервантів і цукру.
- Сирники (вибирати сир з найменшим відсотком жиру). Можна використовувати в якості повноцінного сніданку.
- Мед і халва. Незважаючи на високу калорійність дуже корисні. Мед, доданий в теплу воду, сприяє прискоренню метаболізму. Такі продукти покращують травлення, очищають печінку, зміцнюють імунітет, підвищують загальний тонус.
- Фруктові муси, желе, салати (яблука, виноград, ківі і грейпфрут заборонені).
Дієтичними можуть стати абсолютно будь-які солодощі, якщо вживати їх у потрібний час доби і не переборщувати з кількістю.